Välkommen till ockelbo.nu - webportalen för Ockelbobor!

N
u tas de första steget till att lansera ockelbo.nu, en webportal som är tänkt som en naturlig mötesplats på Internet för alla Ockelbobor (och naturligtvis alla andra intresserade).
Än så länge har vi nöjt oss med att lägga ut ett förslag på innehåll. Vi hoppas att detta är något som många kan ta till sig och finna betydelsefullt på olika sätt. En förutsättning är att vi kontinuerligt får in tips och förslag från just Dig om innehåll och utformning av ockelbo.nu.

Vem ligger då bakom denna idé?
Lars Sjöström startade upp denna
webportal för att ge möjlighet till
lokal aktuell information från alla
inom kommunen samt möjlighet
för intresserade att i detta forum
dokumentera det historiska för ett
bevarande och spridning i ett nu media.
Lars har i uppbyggnadsarbetet haft hjälp av Åsa Lyrberg.
Jag, Kjell Söderström, har nu tagit över ansvaret och skall fort-
sätta i Lars och Åsas anda.

Tanken med ockelbo.nu är inte att jag skall bestämma vad portalen skall innehålla, utan det skall just Du och jag tillsammans med alla andra ockelbobor göra. Innehållet på ockelbo.nu ska utformas av användarna så tveka inte att kontakta Kjell med ditt bidrag!

Några tankar om tänkbart innehåll:

Näringsliv - en avdelning där Ockelbos företag får tillfälle att visa upp sig. Möjlighet att länka till respektive företags hemsida. Företagare - hör av er om ni vill synas på ockelbo.nu! Lägg ut aktuell information om företaget mm. Har ni ännu ingen hemsida - hör av er i alla fall, så kan vi även hjälpa till med den biten. Alternativt ordnar vi en banner (internetannons) till ert företag, eller hjälper er att i en artikel publicera aktuell information och nyheter. Möjligheterna är näst intill obegränsade!

Föreningsliv - ett erbjudande till alla ideella föreningar i Ockelbo att till låg kostnad få visa upp sig på Internet!

Ungdom -
Här tar vi ungdomarna på allvar! Maila oss om allt möjligt och omöjligt, skicka in bilder på kompisar som förtjänar ett omnämnande, chatta på vår egen chat (är under uppbyggnad), diskutera allt och ingenting i ett diskussionsforum. Planerna är många, men långt ifrån spikade; Maila oss just dina idéer, för de är viktigast!!!
Välkommen med ditt bidrag!

Gratis Email: dittnamn@ockelbo.nu

Nöjesliv
- Vad händer i Ockelbo, vad är på gång just nu? Är du engagerad i något evenemang, litet eller stort, hör av dig med tid och plats så ser vi till att det publiceras i tid på ockelbo.nu!

Lunchmenyer - Restauranger som serverar lunch i Ockelbo, vore det inte himla bra att alltid ha en aktuell meny ligga ute på nätet? Vår ambition är att skapa ett system på Internet där du själv med hjälp av användarnamn och lösenord kan uppdatera din lunchmeny via ett enkelt formulär. På så sätt kan dina lunchgäster lätt ta reda på vad som vankas till lunch, bara att logga in på Internet och se efter!

Pryltorget - alternativet till blänkar'n är helt gratis! Logga in på ockelbo.nu, gå till pryltorget och lägg in din annons, hur smidigt som helst via ett enkelt formulär. Och när du vill kan du ta bort din annons. Köpes, säljes, bytes - vad du vill!

Annonsering - förmodligen har du sett den blinkande banner-annonsen här ovan. Klicka på den om du vill ha information om hur den byts ut mot en banner som representerar just ditt företag och den produkt /tjänst som du vill marknadsföra. Naturligtvis till ett fördelaktigt pris!

Debatt - Ett diskussionsforum planeras, där du kan debattera om allt som känns viktigt och angeläget, gärna sådant som rör Ockelbo.


  
         Vägkarta centrum